1718880433977

WWDC 2024 – Nieuw in Apple Business Manager

Apple / Business / iOS / macOS / MDM

WWDC 2024 – Nieuw in Apple Business Manager

De jaarlijkse Worldwide Developers Conference (WWDC) van Apple heeft wederom innovatieve updates onthuld die het beheer van Apple-apparaten binnen bedrijfsomgevingen eenvoudiger en veiliger maken. Dit jaar (2024) zijn er verbeteringen doorgevoerd in Apple Business Manager (ABM) die direct van invloed zijn op IT-beheer, beveiliging- en gebruikerservaring. In deze blogpost duiken we dieper in op deze nieuwe functionaliteiten en hun implicaties voor beheerders, security officers en IT-managers.

Ondersteuning voor Passkeys met Automated Device Enrollment

Een van de aankondigingen is de toevoeging van passkeys aan Automated Device Enrollment (ADE). Passkeys zijn een geavanceerde beveiligingsmethode die wachtwoorden overbodig maakt en authenticatieprocessen aanzienlijk veiliger maakt. Voor security officers betekent dit een vermindering van risico’s rondom wachtwoordbeheer en een versterkte bescherming tegen phishing-aanvallen. Voor beheerders vergemakkelijkt deze integratie het uitrollen van apparaten, aangezien passkeys automatisch worden ingesteld tijdens het enrollmentproces.

Uitbreiding naar Apple Watch en Apple Vision Pro

Apple Business Manager ondersteunt nu ook de Apple Watch en de Apple Vision Pro. Dit betekent dat IT-managers nu een breder scala aan apparaten centraal kunnen beheren en configureren. Voor organisaties die afhankelijk zijn van wearables voor bedrijfsprocessen, biedt deze uitbreiding nieuwe mogelijkheden om deze apparaten efficiënt te integreren in hun bestaande IT-infrastructuur.

Beheer van Activation Lock via Apple Business Manager

Een andere belangrijke verbetering is de mogelijkheid om Activation Lock uit te zetten via Apple Business Manager, zowel voor user- als organization Activation Lock. Dit geeft IT-beheerders meer controle en flexibiliteit bij het beheren van apparaten, vooral in scenario’s waar apparaten van eigenaar wisselen of opnieuw worden ingezet binnen de organisatie. Het uitschakelen van Activation Lock zorgt ervoor dat apparaten snel weer ingezet kunnen worden en is er geen afhankelijkheid meer is van medewerkers die hun privé Apple Account wachtwoord moeten invoeren.

Verbeterd Onboarding Proces voor Managed Apple Accounts

Het onboarden van Managed Apple Accounts is nu eenvoudiger dan ooit. Beheerders kunnen ervoor kiezen om alleen nieuwe accounts om te zetten naar Managed Apple Accounts, wat ervoor zorgt dat bestaande accounts niet aangepast hoeven te worden. Dit verkleint de impact op gebruikers bij het claimen van een domeinnaam aanzienlijk. Bovendien hebben gebruikers nu de optie om hun bestaande account om te zetten in plaats van een e-mailadres aan te passen. Deze flexibiliteit verbetert de gebruikerservaring aanzienlijk en maakt de overgang naar managed accounts minder ingrijpend

Deze nieuwe functionaliteiten zullen later dit jaar beschikbaar komen in Apple Business Manager. Om ervoor te zorgen dat uw organisatie optimaal profiteert van deze verbeteringen, kan ENDSenS u helpen met de implementatie. Onze consultants bieden ondersteuning bij het configureren en beheren van onder andere Apple Business Manager, waardoor u zeker bent van een soepele overgang naar een verbeterde beveiliging en efficiëntie binnen uw IT-omgeving.