ENDSenS - Cybersecuritymonitor 2023

Cybersecuritymonitor 2023: Waarom bedrijven extra aandacht nodig hebben voor Mobiele werkplekbeveiliging

Business / Cybersecurity / iOS / macOS / MDM

Cybersecuritymonitor 2023: Waarom bedrijven extra aandacht nodig hebben voor Mobiele werkplekbeveiliging

Cybersecuritymonitor 2023: Waarom Kleine Bedrijven Extra Aandacht Nodig Hebben voor Eindpuntbeveiliging

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft voor het zevende jaar op rij de Cybersecuritymonitor uitgebracht. Dit rapport biedt een uitgebreide analyse van de cyberweerbaarheid van bedrijven en huishoudens in Nederland. De bevindingen zijn zorgwekkend, vooral voor kleinere bedrijven die aanzienlijk minder maatregelen nemen om hun digitale veiligheid te waarborgen dan hun grotere tegenhangers. Dit gebrek aan cyberweerbaarheid maakt hen bijzonder kwetsbaar voor cyberincidenten.

Belangrijkste Bevindingen

Uit de Cybersecuritymonitor blijkt dat kleine bedrijven op alle uitgevraagde basismaatregelen minder actie ondernemen dan grote bedrijven. Dit omvat essentiële veiligheidsmaatregelen zoals encryptie en het gebruik van antivirusprogramma’s. De kloof in beveiliging is duidelijk zichtbaar en vormt een aanzienlijk risico voor de continuïteit van deze bedrijven.

Maar er is ook goed nieuws: het aantal cyberincidenten dat het bedrijfsleven ervaart, is wederom lager dan het jaar ervoor. Dit geldt ook voor het aantal ransomware-aanvallen. Dit wijst op een positieve trend, maar benadrukt ook de noodzaak voor blijvende en verhoogde inspanningen op het gebied van cyberbeveiliging, vooral bij kleinere bedrijven.

De Toepassing op Werkplekken: Smartphones, macOS-systemen

Cyberveiligheid stopt niet bij de voordeur van een bedrijf; het strekt zich uit tot alle mobiele werkplekken die toegang hebben tot het netwerk. Dit omvat Android- en iOS-apparaten, macOS-systemen. In een tijdperk waarin werken op afstand steeds gebruikelijker wordt, is het van cruciaal belang dat bedrijven een robuuste werkplekbeveiliging implementeren. De verspreiding van mobiele apparaten en het gebruik van verschillende besturingssystemen vergroten het aanvalsoppervlak en maken bedrijven kwetsbaarder voor cyberaanvallen.

Hoe ENDSenS kan Helpen

Bij ENDSenS begrijpen we de unieke uitdagingen waarmee kleine bedrijven worden geconfronteerd op het gebied van cyberbeveiliging. Als specialist in Mobile Device Management (MDM) bieden wij uitgebreide oplossingen om de beveiliging van uw mobiele werkplek te versterken. Onze diensten omvatten onder andere:

  • Beveiligingsbeleid voor Mobiele Apparaten: We helpen u bij het implementeren van sterke beveiligingsmaatregelen voor Android- en iOS-apparaten, inclusief apparaat versleuteling, wachtwoordbeheer en beveiligde toegang tot bedrijfsgegevens.
  • Geavanceerde Beveiligingsfuncties voor Laptops met macOS: Onze oplossingen zorgen voor up-to-date software, firewallbeheer en antivirusbescherming voor uw laptops en macOS-systemen.
  • Continu Bewaken en Beheren: Met onze MDM-oplossingen kunt u voortdurend de status van uw apparaten monitoren, verdachte activiteiten detecteren en snel reageren op beveiligingsincidenten.

Conclusie

De bevindingen van de Cybersecuritymonitor 2023 onderstreept het belang van een uitgebreide en robuuste cyberbeveiligingsstrategie, vooral voor kleinere bedrijven. Bij ENDSenS zijn we gespecialiseerd in het helpen van klanten bij het beveiligen van hun mobiele werkplek en het versterken van hun algehele cyberweerbaarheid. Door samen te werken met ons kunt u ervoor zorgen dat uw bedrijf beter beschermd is tegen de steeds evoluerende dreigingen in het digitale landschap.

Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe wij uw organisatie kunnen helpen met geavanceerde mobiele werkplekbeveiliging.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *