MTD_BLOG_PIC (1)

Mobile Threat Defense: Een Cruciale Aanvulling op Mobile Device Management

Business / Cybersecurity / MDM / MTD / Threat / Tips

Mobile Threat Defense: Een Cruciale Aanvulling op Mobile Device Management

Wat is Mobile Threat Defense?

Mobile Threat Defense (MTD) is een beveiligingsbenadering die specifiek is ontworpen om mobiele apparaten te beschermen tegen verschillende bedreigingen en kwetsbaarheden. MTD-oplossingen beschermen smartphones en tablets door voortdurend te controleren op malware, phishing en ongeautoriseerde toegang.

MTD-producten beschermen op apparaat-, netwerk- en applicatieniveaus en richten zich op het tegengaan van kwaadaardige acties. Ze analyseren applicatiekenmerken en reageren in realtime op bedreigingen, terwijl ze zichtbaarheid bieden van het risiconiveau van alle apparaten die met het netwerk zijn verbonden.

Waartegen Beschermt Mobile Threat Defense

MTD beschermt tegen een breed scala aan cyberbedreigingen gericht op mobiele apparaten. Op apparaatniveau controleren MTD-toepassingen OS-versies, systeemparameters, firmware en apparaatconfiguraties om misconfiguraties en andere kwetsbaarheden te detecteren. Ze scannen ook voortdurend op verdachte activiteiten, zoals gebruikers die ongeautoriseerde toegang tot het netwerk krijgen via privilege-escalatie.

Op netwerkniveau monitoren MTD-oplossingen netwerkverkeer op verdachte activiteiten. Ze kunnen ongeldige en vervalste certificaten detecteren, evenals beveiliging die is gestript om Man-in-the-Middle-aanvallen te stoppen.

Op applicatieniveau analyseren MTD-oplossingen code en reverse-engineeren ze applicaties om grayware en malware te detecteren.

Is Mobile Threat Defense een Belangrijke Aanvulling op Mobile Device Management?

Ja, MTD is een cruciale aanvulling op Mobile Device Management (MDM). Terwijl bedrijven vaak proactief pc’s beschermen tegen kwetsbaarheden en aanvallen, blijven mobiele apparaten vaak onbewaakt en onbeschermd. Waar mobiele platforms ingebouwde beveiliging hebben, zoals app-isolatie en gecontroleerde app-winkels voor consumenten, blijven deze platforms kwetsbaar voor geavanceerde aanvallen.

Naarmate meer medewerkers apparaten gebruiken voor werk en toegang krijgen tot gevoelige informatie, is het van cruciaal belang dat bedrijven een MTD-oplossing implementeren om apparaten en hun bronnen te beschermen tegen steeds geavanceerdere aanvallen op mobiele apparaten.

MTD speelt een cruciale rol bij het beschermen van uw bedrijf door proactieve detectie en reactie op bedreigingen voor mobiele apparaten te bieden. Het werkt samen met MDM en voegt een essentiële verdedigingslaag toe.

Conclusie

Het is duidelijk dat Mobile Threat Defense een essentiële rol speelt in de hedendaagse digitale wereld, waar mobiele apparaten een integraal onderdeel zijn van onze dagelijkse activiteiten. Door MTD te integreren met Mobile Device Management, kunnen bedrijven een robuuste en uitgebreide beveiligingsstrategie implementeren die zowel mobiele apparaten als bedrijfsbronnen beschermt.

Wil je meer weten of wil je Mobile Threat Defense voor binnen je organisatie gaan inzetten, neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Van Advies tot Implementatie en Support, ENDSenS helpt je verder.